Saus til ribbe - Saus til ribbe kan lages på mange måter, men det beste er å lage det med ribbekraften.
Foto: Erik Hannemann

Saus til ribbe

Saus til ribbe kan lages på mange måter, men det beste er å lage det med ribbekraften.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske). 

Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. Stek dette sammen med hvetemelet i et par minutter under omrøring med visp.

Ha portvinen i resten av ribbekraften. Ha i litt og litt av ribbekraften og pisk kraftig om mellom hver gang. Ha i fløten og smak til med pepper. 

La det koke og bli tykt. Rett før servering, rør inn et par spiseskjeer med smør.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?