Scones -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Scones

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
1 porsjoner

5,5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

2 ts sukker

0,5 ts salt

100 g kaldtsmør

1 stk egg

1,5 dl melk

1 dl rosiner

Annonse

Slik gjør du det:

1 porsjon = ca 12 stk Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver, sukker og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør deigen sammen og tilsett rosiner. Ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme. Er deigen klissete tilsett resten av hvetemelet. Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepairkledt stekebrett. Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ºC i 12-15 min. Tips: Smaker godt til en kopp te med litt ost eller syltetøy. Rosiner kan erstattes av hakket sjokolade. Litt av hvetemelet kan erstattes av litt sammalt hvete. Tilsettes scones urtekrydder som f.eks. oregano kan de serveres som tilbehør til middag, sløyf sukker.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Engelske teaboller
fav Tid: 120 min
Bestas eplekringle