Scones

Scones

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Bakverk

Ingredienser

1 porsjon

5.5 dl

hvetemel

2 ts

sukker

0.5 ts

salt

1 stk

egg

1.5 dl

melk

1 dl

rosiner

Slik gjør du det:

1 porsjon = ca 12 stk Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver, sukker og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør deigen sammen og tilsett rosiner. Ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme. Er deigen klissete tilsett resten av hvetemelet. Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepairkledt stekebrett. Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ºC i 12-15 min. Tips: Smaker godt til en kopp te med litt ost eller syltetøy. Rosiner kan erstattes av hakket sjokolade. Litt av hvetemelet kan erstattes av litt sammalt hvete. Tilsettes scones urtekrydder som f.eks. oregano kan de serveres som tilbehør til middag, sløyf sukker.