Seige mandelkjeks med sjokolade og julegodteri - Disse mandelkjeksene smaker kransekake. Glutenfrie er de også.
Foto: Manuela Kjeilen

Seige mandelkjeks med sjokolade og julegodteri

Disse mandelkjeksene smaker kransekake. Glutenfrie er de også.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Mandelkjeks:

Mal mandler i en kvern, evt i en matprosessor.

Bland mandler sammen med sukker, flytende glukose, eggehvite, og vanilje.

Rør raskt sammen med en slikkepott til du får en jevn mandeldeig.

Fordel deigen jevnt i 15-18 store kjeks på en bakeplate dekket med bakepapir.

Dryss hver kjeks med melis, og trykk den flat med underkanten av en kopp.

Stek kakene midt I oven ved 160 C° på varmluft i 15 minutter.

Avkjøl kakene på platen.

Disse kjeksene er supre å fryse (bruk en plastpose til dette).

Pynt:

Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro.

Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.

Dypp halvparten av hver kjeks i den smeltede sjokoladen.

Legg kjeksene på brettet med bakepapiret kjøleskapet.

Når sjokoladen begynner å stivne, dryss på med M&Ms, NonStop, knuste polkagriser, havsalt etc.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Kransekakekjeks