
Sellerirot- og søtpotetsuppe med ingefær
Clotilde har laget sellerirotsuppe.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
SuppeIngredienser
1 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk1 stk
sellerirot, ca 900 gram900 g
søtpotet, eller like mye som sellerirot1 bit
skrelt og revet ingefær, omtrent på størrelse med en tommel0.3 dl
melkSlik gjør du det:
Varm olivenoljen på middels varme i en stor suppegryte eller cocotte. Legg i hvitløk og stek i 2 minutter under stadig omrøring til det begynner å dufte. Ha i grønnsakene, smak til med salt og en sjenerøs mengde pepper, og stek i 10 minutter, til de begynner å bli gylne. Hell i varmt vann (eller kraft) som bare akkurat skal dekke grønnsakene, legg i revet ingefær, rør om, og gi et oppkok. Senk varmen til middels lav, ha på lokk, og kok i 35 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte og veldig myke. Vend av og til for å hindre at grønnsakene fester seg til bunnen. Rør inn melken (og litt mer vann hvis blandingen er for tykk), kjør suppa i blender til ønsket konsistens (jeg liker den tykk), og server straks, eventuelt toppet med nykvernet pepper.