Settekaker

Settekaker

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Oppskrift hentet fra "Matminne - fra mors kjøkken" av Trude Teige - en type pitabrød fra Vestlandet, laget lenge før pitabrødet kom til Norge ca 30 stk (stor oppskrift - kan halveres) Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet. Tilsett resten av vannet, sukker, salt, olje og mel til en passe fast brøddeig. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, 45-50 min. Ta deigen ut på et melet bakebord og del i ca 30 deler og form hver del til en flat kake ca 15 cm i diameter og 1 cm tykk. Etterhev under klede og stek så på takke eller i en stekepanne uten fett (stekepanne med et belegg best). Stek på middels varme til settekakene får brune flekker. Servers nystekte med smør og sirup. Brunost eller syltetøy smaker også godt. Settekakene kan også varmes i brødrister før servering. Settekakene kan brukes som pitabrød. Kan ev lages med mindre grovt mel. Deigen kan også formes til brød og legges i former eller som runde eller avlange brød lagt i langpanne og stekes i stekeovn ved 200 ºC i ca 45 min, på nederste rille.