Shepherds Pie - Tradisjonell engelsk rett med lammedeig og potetstappe på toppen, gratinert i ovnen.
Foto: Foto: Mari Svenningsen

Shepherds Pie

Tradisjonell engelsk rett med lammedeig og potetstappe på toppen, gratinert i ovnen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Stek lammedeigen sammen med løken. Tilsett gulrøtter, mais, urter og pepper. Strø over hvetemel og la det steke i 3-4 minutter.

Hell på kraft/buljong. La det småkoke i 15-20 minutter, til sausen har fått sausekonsistens.

Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møre. Mos potetene og rør inn melk og smør. Rør godt og smak til med salt, pepper og muskat. Ha kjøttblandingen i en dyp ildfast form.

Legg potetmosen som et lokk over kjøttblandingen. Smør på smeltet smør på toppen. Prikk med en gaffel. Hvis du ønsker, kan du strø over litt ost.

Stekes i stekeovnen på 180 grader i 30-40 minutter til toppen er gyllen. Serveres med erter eller bønner.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Kjøttpudding