Shepherds Pie

Shepherds Pie

Tradisjonell engelsk rett med lammedeig og potetstappe på toppen, gratinert i ovnen.

Christopher Sjuve
90 minutter
Form og pai

Slik gjør du det:

Stek lammedeigen sammen med løken. Tilsett gulrøtter, mais, urter og pepper. Strø over hvetemel og la det steke i 3-4 minutter.
Hell på kraft/buljong. La det småkoke i 15-20 minutter, til sausen har fått sausekonsistens.
Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møre. Mos potetene og rør inn melk og smør. Rør godt og smak til med salt, pepper og muskat. Ha kjøttblandingen i en dyp ildfast form.
Legg potetmosen som et lokk over kjøttblandingen. Smør på smeltet smør på toppen. Prikk med en gaffel. Hvis du ønsker, kan du strø over litt ost.
Stekes i stekeovnen på 180 grader i 30-40 minutter til toppen er gyllen. Serveres med erter eller bønner.

Kanskje disse også frister?