Sildekaker (fiskekaker)

Sildekaker (fiskekaker)

Dette er Geir Skeie som verdensmester i kokekunst i 2009 sin oppskrift på sildekaker.

Oppskrift av: Geir Skeie
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

3 stk

egg

3 dl

helmelk

18 g

salt

Brunet løk

2 stk

løk

100 g

smør

Smørdampet sommerkål:

3 ss

smør

1 ts

salt

0.5 dl

vann

2 dl

rømme

Slik gjør du det:

Sildekaker: Når du lager farser, er det veldig viktig at alt er iskaldt, både ingredienser og utstyr. Legg gjerne foodprosessorbollen i fryse-skapet 10 minutter før du bruker den. Ha sildefilet i foodprosessoren og kjør det i 2 minutter. Ha i salt og kjør enda 1 minutt. Ha i egg og eventuelt persille og sitronskall og kjør det godt sammen. Spe inn melken i en tynn stråle. Form kaker ved hjelp av en fuktet skje og en hånd. Stekes i stekepanne på medium+ varme med litt smør. Jeg steker dem gylne i pannen, og så legger jeg alle på stekebrett og steker dem ferdig i stekeovnen på 180 ⁰C i ca. 5 minutter etterpå. Da går det litt raskere. Brunet Løk: Kutt løken i strimler. Ha den i en panne sammen med smøret. Stek på lav varme i ca. 20 minutter, løken skal være myk og gyldenbrun. Smak til med salt og pepper. Smørdampet sommerkål: Kutt kålen i 8 store båter, behold stilken på så holder den seg sammen. Legg de i en kjele og ha vann i bunnen. Strø over litt salt og legg smøret oppå. Legg på lokk og sett på full varme. Fra den begynner å dampe til den er klar tar det 3-4 minutter. Den skal være litt al dente. Dette er en generell oppskrift for alle fiskefarser. Sild kan erstattes med sei, lyr, kolje, steinbit eller laks. Kakene kan kokes til fiskeboller hvis du ikke ønsker maten stekt.

Kanskje disse også frister?