Silkemyk sjokoladekake - Vanvittig god og myk sjokoladekake som få klarer å holde seg unna...
Foto: Manuela Kjeilen

Silkemyk sjokoladekake

Vanvittig god og myk sjokoladekake som få klarer å holde seg unna...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Hakk sjokolade, smelt smøret på svak varme.

Tilsett sjokolade i smøret og la det smelte.

Rør sammen egg og sukker til det er godt blandet.

Bland smør-og sjokoladeblandingen sammen med egg-og sukkerblandingen.

Riv sitronskall og ha i.

Ha mascarpone i en bolle, hell noe av sjokoladedeigen over og rør det godt sammen.

Bland sammen med resten av deigen.

Dekk bunnen av en firkantet form med bakepapir, fordel utover.

Stek kaken i forvarmet ovn på 150 grader i cirka 20 minutter.

La kaken avkjøle i formen over natten.

Glasur

Kok opp 1 dl av fløten, og sett resten (0,2 dl) til siden.

Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladebitene.

Rør til sjokolade er oppløst og godt blandet inn i fløten.

Tilsett resten av fløten og bland den forsiktig sammen med den varme sjokoladeglasuren.

Hell glasuren over kaken og fordel den jevnt over.

Del kaken i små stykker med en varm kniv (mens kaken er kald), men la kakestykkene blir romtempererte for de serveres, gjerne med friske bringebær og lettpisket fløtekrem til.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.