Sirupsnipper - Sirupsnipper er en av våre kjæreste julekaker. Her er den klassiske oppskriften med mørk sirup.
Foto: Mari Svenningsen

Sirupsnipper

Sirupsnipper er en av våre kjæreste julekaker. Her er den klassiske oppskriften med mørk sirup.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

(Gir 40 stk) Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell røren over smøret og rør til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen til den er lunken og ha i eggeplommen. Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren. Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag. Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør kakene grå. Skjær ut snipper med en bakkelsspore. En halv skåldet mandel setter en ekstra spiss på snippene. Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen. Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir. Stek snippene lysebrune ved 180 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøles flatt på rist.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Horn med vaniljekrem
fav Tid: 180 min
Vørterkake
fav Tid: 180 min
Wienerbrød