Hopp til hovedinnhold
Sirupssnipper

Sirupssnipper

Denne oppskriften på sirupssnipper gir ca. 80 stk.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

1.5 dl

kremfløte

150 g

sirup

150 g

sukker

450 g

hvetemel

0.5 ts

Malt pepper

0.25 ts

Malt ingefær

0.25 ts

Malt anis

0.25 ts

Malt kanel

0.75 ts

Hornsalt

0.75 ts

natron

Pynt:

100 g

Skåldede mandler

Slik gjør du det:

Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken. Sikt i alt det tørre. Elt deigen sammen. La den stå kjølig en god stund, aller helst til neste dag.
Sett stekeovnen på 175°.
Ta frem en stekeplate som du har smurt eller bruk bakepapir.
Kjevle deigen tynt og skjær ut snipper.
Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg sirupssnippene på stekeplaten.
Snippene blir blanke hvis de pensles med eggehvite før stekingen.
Stek sirupssnippene i ca. 5 min. til de blir gylne.
Avkjøl kakene på rist. Oppbevar dem i tett boks.