Slik gjør du det:
Oppskrift av Gunn Beate Helgås, Årets Hulda 2003, Mathuset Solvold, Sandefjord. Begynn med bunnen. Rør smør og melis lyst og porøst. Tilsett 1/2 sammenpisket egg . Rør inn det tørre. Dekk til deigen og sett den kaldt i 2-3 timer. Kjevle ut og legg i en form med løse kanter, 16-18 cm. Forstek midt i stekeovn ved 175 ºC i 6-8 min. Ha ost, saft og skall (kun det gule) av sitron og eggeplommer i en foodprocessor. Kjør sammen til en glatt masse. Tilsett mykt smør og kjør bare til smøret fordeler seg i ostekremen. Ikke kjør for lenge!. Ha ostemassen over den forstekte paibunnen og stek midt i stekeovn ved 120 ºC i ca 30 min. Ostemassen vil fremdeles være skjelvende. Avkjøl og sett i kjøleskapet i minst 2-3 timer, helst natten over. Dryss ev med litt melis og server med friske frukt eller bær (ev rørt med litt sukker).
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.