Sitron- og ostekake -

Sitron- og ostekake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
0 porsjoner

Havrebunn

85 g smør, mykt

50 g melis

0,5 stk egg

150 g hvetemel

30 g havregryn

0,5 ts bakepulver

0,25 ts salt

Ostefyll

550 g kremost naturell

150 g sukker

0,5 stk sitron, saft og revet skall

4 stk eggeplomme

85 g smør, mykt

Annonse

Slik gjør du det:

Oppskrift av Gunn Beate Helgås, Årets Hulda 2003, Mathuset Solvold, Sandefjord. Begynn med bunnen. Rør smør og melis lyst og porøst. Tilsett 1/2 sammenpisket egg . Rør inn det tørre. Dekk til deigen og sett den kaldt i 2-3 timer. Kjevle ut og legg i en form med løse kanter, 16-18 cm. Forstek midt i stekeovn ved 175 ºC i 6-8 min. Ha ost, saft og skall (kun det gule) av sitron og eggeplommer i en foodprocessor. Kjør sammen til en glatt masse. Tilsett mykt smør og kjør bare til smøret fordeler seg i ostekremen. Ikke kjør for lenge!. Ha ostemassen over den forstekte paibunnen og stek midt i stekeovn ved 120 ºC i ca 30 min. Ostemassen vil fremdeles være skjelvende. Avkjøl og sett i kjøleskapet i minst 2-3 timer, helst natten over. Dryss ev med litt melis og server med friske frukt eller bær (ev rørt med litt sukker).

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
«Grønn» vårpai