Sitron- og persilletorsk
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk1 stk
gulrot1 stk
stangselleri3 dl
vann3 stk
persille stilk1 stk
laurbærblad1 ts
salt5 stk
pepperkorn600 g
torskefilet1 stk
purre3 skiver
sitronSlik gjør du det:
Skrell og del løk og gulrot i skiver, skyll og skjær selleristilk i strimler. Legg grønnsakene i en kasserolle, tilsett vann og persillestilker, laurbærblad, salt og pepperkorn. Kok opp under lokk og la trekke i ca 10 min. Skjær fisken i mindre biter og skyll og rens purre og skjær i strimler. Skrubb sitron og skjær skiver. Legg fisk, purre og sitronskiver i kasserollen og la trekke i 7-8 min under lokk.. Server med kokte poteter og lettrømme smakt til med sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og litt honning eller sukker. Et rikelig persilledryss på toppen. Oppskrift hentet fra: Kokeboken "365 sunne middager, på en halv time" redaktør Ingrid Espelid Hovig