Sitronboller med pistasj - Å smaksette deig med nystøtt kardemomme er et must for meg, men fyllet varierer jeg gjerne etter behov. Denne gangen ble det sitron og pistasjenøtter.
Foto: Linnea Press

Sitronboller med pistasj

Å smaksette deig med nystøtt kardemomme er et must for meg, men fyllet varierer jeg gjerne etter behov. Denne gangen ble det sitron og pistasjenøtter.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

(Gir ca 48 stk) Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut med litt av melkeblandingen. Tilsett resten av melkeblandingen, salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet. Spar litt mel til utbakingen. Arbeid alt kraftig sammen til en smidig deig. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter. Bland sammen ingrediensene til fyllet. Legg deigen på et melet bord, kna den lett og del den i to deler. Kjevle ut hver del til en avlang kake, ca 25 x 50 cm. Smør utover sitronsmøret på halve deigen og brett den andre delen over. Skjær deigen tvers over i ca 2 cm brede remser. Del remsene på langs, men la dem henge sammen øverst, som et par bukser. Vri dem og lag en løs knute. Legg bollene på plater med bakepapir og la dem heve under kjøkkenhåndkle i ca 30 min. Sett ovnen på 225 °C. Pensle bollene med vispet egg og strø over perlesukker og pistasjenøtter. Stekes i midten av ovnen i 6-8 minutter. La bollene kjøle av på rist under kjøkkenhåndkle.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Gulrotboller
fav Tid: 120 min
Rosmarinbrød
fav Tid: 90 min
Brød med godsaker