Hopp til hovedinnhold
Sitronstekte kyllinglår med chilipoteter

Sitronstekte kyllinglår med chilipoteter

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Gni kyllinglårene inn med olivenolje, saft og finrevet skall av sitron, hakket hvitløk, salt og pepper. Legg i et ildfast fat og stek i varm stekeovn, 200 o C i 20-30 min, avhengig av størrelse på lårene. Tips: Kyllingvinger stekes på samme måte. Chilipoteter Poteter stekes sammen med kyllinglårene. Varm stekeovn 200 ºC. Skrubb ev skrell poteter og del i båter, fordel krydderet over og vend inn med olje og saft/ skall av ½ sitron eller lime slik at potetene blir "smurt " med krydder. Stek i varm stekeovn 45-50 min. Når kyllingen tas ut øk temperaturen til 225 ºC og stek til pottene er gyllne og møre. Server med båter av sitron Agurk og yoghurtsalat Strimle agurken opp og finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje. Smak til med salt, pepper, ørlite grann sukker og rikelig med finhakket koriander.

Kanskje disse også frister?