Sitronterte med bringebærsorbet og coulis

Sitronterte med bringebærsorbet og coulis

Her er Trond Mois vinterdessert. Tøm fryseren!

Oppskrift av: Trond Moi
180 minutter
Dessert

Ingredienser

Slik gjør du det:

1 Smuldre mel og kaldt smør i en matlagingsmaskin. Ha i egg, og spe med vann mens maskinen går. Når massen har blitt en fin deig, pakker du den i plast og setter den i kjøleskapet i 1 time. 2 Kjevle deigen ut på melet bakebord til 2 mm tykkelse. Ha den over i en terteform eller springform. Legg bakepapir over deigen, og deretter et godt lag med tørkede erter eller ris. Forsteik deigen i 10 minutter på 200 grader. Avkjøl til den er lun. 3 Lag fyll. Varm opp fløte og vaniljestang til like under kokepunktet. Avkjøl til romtemperatur. 4 Bland eggeplommer og sukker i en bolle sammen med sitronsaft og skall. 5 Hell den lunkne fløten langsomt i bollen mens du rører. Bland godt. 6 Hell fyllet over deigen i formen -- husk å ta ut ertene! 7 Sett formen i ovnen og steik terten i 20--25 minutter på 125 grader. Sjekk om den er ferdig ved å dytte litt på formen. Dersom innholdet ikke beveger seg, er terten ferdig. Dersom fyllet skvulper, skal den steike ca. 5 minutter til. Terten er ferdig når fyllet så vidt disser mens den fortsatt er varm. 8 Lag sorbet. Kok opp sukker, vann og glukose. Avkjøl. 9 Kjør bringebærene i en hurtigmikser, sil av overflødig saft, og tilsett halvparten av den avrente bærmassen i sukkerblandingen. Resten av bærmassen blandes med sukker eller melis, og brukes til coulis. Ha det over i en ismaskin, og sett sorbeten i fryseren. 10 På hver tallerken legger du nå opp et stykke terte, en skje sorbet, en skje coulis, samt noen friske bringebær.

Kanskje disse også frister?