Sitronterte med italiensk marengslokk - Denne deilige sitronterten har en søt og syrlig smak.
Foto: Foto: Joy Michon

Sitronterte med italiensk marengslokk

Denne deilige sitronterten har en søt og syrlig smak.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Tertedeigen stekes ca 20 min på 200 grader og pensles med eggehviten.

Pisk eggehvitene og 40 gram med sukker i en kjøkkenmaskin til det er halvstivt. 200 gram sukker blandes med 1 dl vann i en kjele og kokes i  4-5 mintter til det får en sirupsaktig konsistens, følg med underveis slik at det ikke brenner seg.

Hell så den kokende sukkerlaken forsiktig i en tynn stråle ned i eggehvitene. La maskinen gå på halv hastighet. Når alt er blandet inn, pisker du videre på full hastighet i en 10 minutters tid til røren er romstemperert. Sett terten under grillen til marengslokket er pent gyllent eller bruk en crème brûlée-brenner.

Oppskrift:

Tutta.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.