Sitronterte med marengslokk - Denne terten har en usedvanlig frisk og deilig smak.
Foto: Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Sitronterte med marengslokk

Denne terten har en usedvanlig frisk og deilig smak.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Bunn:

100 g lyst, brunt sukker

170 g usaltet smør, romtemperert

2 ss lønnesirup eller honning

100 g hvetemel

50 g fullkornshvetemel

0,25 ts salt

1 ts vaniljesukker

Lemon curd:

250 g sukker

125 ml ferskpresset sitronsaft

7 stk eggeplommer

115 g usaltet smør

Marengslokk:

3 stk eggehviter

0,5 ts sitronsaft

1 ts vaniljeekstrakt

340 g sukker

65 ml iskaldt vann

Annonse

Slik gjør du det:

Ha lyst, brunt sukker, smør og lønnesirup i en mikserbolle og miks det fluffy. Sikt sammen mel, fullkornshvetemel, salt og vaniljesukker.

Ha det så i mikserbollen i 3 omganger, miks bare til alt melet er godt blandet inn i deigen.

Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Etter 30 minutter kjelves deigen ut, dekk paiformene med den.

Prikk små hull i deigen med en gaffel og sett formene i kjøleskapet 30 minutter til.

Forvarm stekeovnen til 180 ºC. Stek så paiene i ca. 15 minutter (sjekk etter 10 minutter). Du kan gjerne bruke paivekter, da får du perfekte bunner.

Hell alle ingredienser unntatt smør i en stor bolle. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og visp forsiktig i den med en håndvisp.Rør til det når 70 ºC (bruk gjerne termometer), når blandingen har tyknet er den klar.

Avkjøl paiformene helt før du fyller dem med deilig lemon curd.

Sett bollen til avkjøling i 10 minutter.

Tilsett så smør og rør godt sammen, avkjøles så helt før den settes i kjøleskapet. Lemon curd må stå kaldt i noen timer for å tykne litt før du bruker den i en kake.

Deilig lemon curd, som kan brukes til så masse godt... Bruk den som kakefyll eller bland den sammen med kremfløte så får du en frisk og god dessert.

Marengslokk: Hell eggehviter og sitronsaft i en mikserbolle. Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og rør det godt sammen slik at alt sukkeret blir fuktig. Sett kjelen på komfyren.

Blandingen skal varmes til 120 °C, bruk gjerne termometer om du har det. Når sukkerlaken har nådd 120 C° setter du i gang mikseren og lar den gå til det begynner å skumme. Tilsett sukkerlaken litt etter litt. 

Miks det så fluffy, ca. 5 minutter til. Deilig cloud frosting er nå klar til bruk.

Bre et raust lag med cloud frosting på toppen.

Gå eventuelt over med en brenner for å få den kjente "looken".

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold