Sitronterte

Sitronterte

Sitronterte har aldri vært enklere. Og denne oppskriften på sitronterte dufter så intenst sitron at du bare kan glede deg.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

3 stk

sitron

5 stk

egg

200 g

sukker

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 190 grader.
Tin butterdeigen. Elt sammen til en deig. Kjevle den ut slik at den dekker en stor paiform (30 cm). Legg den i formen og prikk med en gaffel.
Krøll sammen bakepapir og brett det ut. Gjør det 5-6 ganger, så blir det mykt og vil ikke skjære opp deigen. Legg det på deigen.
For å unngå at deigen bobler opp og steker ujevnt er det lurt å ha noe tungt på bakepapiret. Mynter fungerer bra og fordeler varmen godt. Tørkede bønner er vanlig, men ikke så effektivt.
Bak deigen i 20-22 minutter. Ta den ut av ovnen og fjern mynter og bakepapir.
Senk temperaturen i ovnen til 120 grader.
Bruk en zester (juliennejern) og ha alt sitronskallet i en bolle som tåler varme. Del sitronene i to og skvis ut saften (bruk gjerne sikt, så unngår du at steinene kommer i bollen. Knekk og ha i alle eggene, sukker og fløte. Pisk til blandingen blir jevn.
Varm opp blandingen over vannbad (kok opp vann i en kjele som bollen passer i, men bollen skal ikke komme nær vannet). Den skal bli omtrent fingervarm. Sil dette gjennom en sikt.
Hell blandingen i formen og sett den i ovnen. Bruk et digitalt steketermometer og mål temperaturen med jevne mellomrom. Stikk den ned i fyllet - når den viser 70 grader kan du ta ut kaka og la den avkjøle seg.

Kanskje disse også frister?