Sjøtunge

Sjøtunge

Smørflyndre (sjøtunge) på klassisk vis. Denne kalles sole a la meuniere i Frankrike.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
10 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Varm stekovnen til 160 grader.
Flå flyndra: Løsne skinnet hel nede ved halen. Riv forsiktig slik at du får en liten flenge. Hold tak i halen, det er lettest når du bruker et kjøkkenhåndkle.
Riv i en lang bevegelse av skinnet mot hodet. Gjør det samme på andre siden.
Gjør klar en ildfast form du skal legge fisken i.
Ha mel (og eventuelt litt brødkrum), salt og pepper på en stor tallerken. Vend fisken i melblandingen og pass på at det dekker godt. Løft fisken i halen og rist forsiktig av det overflødige melet.
Varm opp oljen i en stekepanne til middels høy varme. Stek fisken omtrent to minutter på hver side og legg den i den ildfaste formen.(Ikke vask stekepannen)
Stek den ferdig i stekovnen, omtrent 6-8 minutter (sjekk med en gaffel om fisken løsner fra beinet).
Ha smøret i stekepanna og lag brunet smør (det skal lukte nøtteaktig, men må ikke svi seg). Ha dette smøret over fisken ved servering og klem eventuelt litt sitron over ha litt hakket persille.

Kanskje disse også frister?