Sjokoknuter - Sjokolade i varme boller må jo bli bra! La deg friste av nystekte sjokoladeknuter!
Foto: Svein Brimi

Sjokoknuter

Sjokolade i varme boller må jo bli bra! La deg friste av nystekte sjokoladeknuter!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

6 dl melk

50 g gjær

2,5 dl sukker

1 kg hvetemel

1 stk egg

150 g smør

Fyll

3 ss sukker

2 ss kakao

100 g smør

50 g kokesjokolade

Pensling

1 stk egg

Annonse

Slik gjør du det:

Varm melken til fingervarm og rør ut gjæren i melken. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, unntatt smør, og elt til en deig. Tilsett smør i terninger og elt deigen til smøret er blandet helt inn. Deigen skal være smidig og blank, elt i ca. 5 minutter.

La deigen hvile under plast i ca. en time.

Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel. Bre smøret utover halvparten av deigen og strø over sukker, kakao og finhakket kokesjokolade. Brett resten av leiven over den delen som er smurt med smørblanding. Del leiven opp i 24 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på hver av dem. Enden på remsene festes på undersiden av knutene.

Sett sjokoladeknutene på stekebrett med bakepapir og la heve i ca. 30 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.