Sjokolade- og jordbærmoussekake

Sjokolade- og jordbærmoussekake

Dette er en herlig og sommerlig kake som består av en tynn sjokoladekakebunn som dekkes av masse nydelig, luftig jordbærmousse!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Sjokoladekakebunn

2 stk

egg

50 g

sukker

0.5 ts

bakepulver

1 ss

kakao

Jordbærmousse

700 g

jordbær

2 pk

Jordbærgelépulver

Pynt

2 stk

melkesjokoladehjerter

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt melet med bakepulver og kakao. Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen. Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 15 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kakebunnen tilbake i formen.
Til jordbærmoussen har du førstjordbærene i en kjele. Bruker du frosne jordbær, tines de først. Bruker du friske jordbær, moses de lett. Varm opp jordbærmosen og la den småkoke i noen minutter så væsken koker bort noe. Ta kjelen av platen og tilsett jordbærgelépulveret. Rør til pulveret løser seg helt opp. Avkjøl blandingen så den er romtemperert (men fortsatt flytende).
Pisk imens kremfløten til tykk krem. Vendden avkjølte jordbærblandingen inn i kremen, litt om gangen. Visk godt med en stålvisp til slutt så alle kremklumper fjernes.
Ha jordbærmoussen over sjokoladekakebunnen i formen. Sett formen kaldt i 5-6 timer eller over natten, så jordbærmoussen stivner.
Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et fat. Pynt med melkesjokoladehjerter, jordbær eller annen kakepynt du liker.