Sjokolade- og pæreterte -

Sjokolade- og pæreterte

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
0 porsjoner

Terteskall:

180 g hvetemel

110 g smør

35 g sukker

1 stk eggeplomme

1 ss kaldtvann

Fyll:

100 g kokesjokolade, lys

100 g smør

80 g sukker

1 ss hvetemel

3 stk egg, skilt

100 g mandler, malte

2 stk pære

Annonse

Slik gjør du det:

Ha mel og smør i en bolle. Bruk hendene til å smuldre sammen mel og smør. Tilsett sukker, eggeplomme og vann. Arbeid deigen sammen så den blir glatt. Legg den i en plast-pose i kjøleskap i 30 min. Smør en paiform (ca.23 cm i diameter) og press paideigen ned i formen. Pass på at deigen dekker kantene på formen. Forstek terte-skallet ved 180°C i midten av ovnen, ca. 10 minutter. Avkjøl. Fyllet: Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl sjokoladen litt. Rør sammen smør og sukker til en luftig, glatt masse. Arbeid inn eggeplommene, en av gangen. Bland godt. Rør inn sjokolade, mel og mandler. Pisk eggehvitene stive. Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokolademassen. Hell blandingen i terteskallet. Skrell pærene og del dem i to. Skjær i skiver, men la dem henge sammen ved stilkfestet. Legg pærene på terten. Stek terten ved 180°C i midten av ovnen i ca. 20 - 25 min. Serveres lunken med myk, pisket krem.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Fisketerte