Sjokolade- og pæreterte

Sjokolade- og pæreterte

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Ingredienser

Terteskall:

180 g

hvetemel

110 g

smør

35 g

sukker

Fyll:

100 g

smør

80 g

sukker

2 stk

pære

Slik gjør du det:

Ha mel og smør i en bolle. Bruk hendene til å smuldre sammen mel og smør. Tilsett sukker, eggeplomme og vann. Arbeid deigen sammen så den blir glatt. Legg den i en plast-pose i kjøleskap i 30 min. Smør en paiform (ca.23 cm i diameter) og press paideigen ned i formen. Pass på at deigen dekker kantene på formen. Forstek terte-skallet ved 180°C i midten av ovnen, ca. 10 minutter. Avkjøl. Fyllet: Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl sjokoladen litt. Rør sammen smør og sukker til en luftig, glatt masse. Arbeid inn eggeplommene, en av gangen. Bland godt. Rør inn sjokolade, mel og mandler. Pisk eggehvitene stive. Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokolademassen. Hell blandingen i terteskallet. Skrell pærene og del dem i to. Skjær i skiver, men la dem henge sammen ved stilkfestet. Legg pærene på terten. Stek terten ved 180°C i midten av ovnen i ca. 20 - 25 min. Serveres lunken med myk, pisket krem.