Sjokolade- og sitronpai - Denne oppskriften cir ca. 10 biter.
Foto: Svein Brimi

Sjokolade- og sitronpai

Denne oppskriften cir ca. 10 biter.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha mel, kakao, smør, malte mandler (eller finhakkede mandler), sukker og egg i en food processor kjør til alt har samlet seg til en deig.

Klem deigen ut i en paiform, 22 cm i diameter. Bruk gjerne litt mel på fingrene hvis deigen er litt bløt. Sett kjølig i ca. 30 min.

Prikk deigen med en gaffel og stek den midt i ovnen ved 200° i ca. 12–15 minutter.

Avkjøl bunnen litt og sett temperaturen i ovnen ned til 180°. Pisk sammen hele egg, eggeplomme og sukker.

Tilsett fløte, sitronsaft og skall og visp til alt er blandet.

Hell fyllet forsiktig i paibunnen og stek midt i ovnen ca. 30 min.

Server paien lun og pynt med limeskiver og et melisdryss.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.