Sjokolade gelato

Sjokolade gelato

Ekte italiensk iskrem med deilig smak av sjokolade.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

140 g

Mørk sjokolade 53-60 %

2.5 dl

helmelk

2.5 dl

helmelk

150 g

sukker

0.5 knivsodd

salt

Slik gjør du det:

Ha sjokolade i en stor bolle.Ha 2, 5 dl melk, salt og kakao i en kjele, kok opp blandingen og ta kjelen av platen.
Hell det over sjokoladen, rør til sjokolade er helt oppløst, sett en sikt oppe på bollen, og sett det til siden så lenge.
Pisk eggeplommene luftige i en bolle.
Ha resterende melk (2, 5 dl)og sukker i en kjele, kok opp blandingen og ta kjelen av platen.
Bland melken med eggene.
Hablandingen tilbake i kjelen. Varm opp under omrøring på middels varme, til blandingen tykner nok til at den legger seg som et lag på baksiden av røresleiven din. Det er viktig at blandingen ikke koker, for da skiller den seg.
Når blandingen har fått riktig tykkelse, ta kjelen av platen. Hell blandingen i en sikt over i sjokoladeblandingen, og rør alt godt sammen.
Sett bollen over i et vannbad og rør i det av og til. Når det er avkjølt, dekk det til med plastfolie og sett kaldt noen timer.
Kjør blandingen i iskremmaskin, og server eller frys den.
Tips: Jeg bruker Valrhona-sjokolade 53-60 % og Valrhona-kakao. Det gjør at du får en fantastisk mørk sjokoladeiskrem med en helt magisk smak.