Hopp til hovedinnhold
Sjokolade snickerskake

Sjokolade snickerskake

Snickerskake med ostekrem inni og salte peanøtter på toppen.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Sjokoladebunner

150 g

hvetemel

225 g

sukker

65 g

kakao

0.25 ts

bakepulver

0.5 ts

salt

2 stk

egg

150 ml

kulturmelk

30 ml

rømme

90 ml

Matolje

120 ml

Varm kaffe

Fyll

1 porsjon

Salt karamellsaus, link i oppskrift

1 porsjon

Salte peanøtter

Sjokolade-ostekrem

350 g

Sjokolade (55-70% kakao)

100 g

Usaltet meierismør

5 stk

Gelantinplater

60 ml

Sterk kaffe

360 g

Philadephia kremost, naturell

1 ts

Vaniljeekstrakt (kan utelates)

1 klype

salt

4 stk

eggehvite

150 g

sukker

Slik gjør du det:

Slik gjør du; kakebunner
Sett ovnen på 180 ºC.
Spray to former på 20 cm med matfett og dekk bunnen med bakepapir.
Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver og natron i en stor bolle.
Hellblandingen i en kjøkkenmaskin og tilsett sukker, egg, kulturmelk, rømme og matolje.
Pisk det hele i 2 minutter.
Fjern bollen fra kjøkkenmaskinenog vend i kaffe forsiktig.
Fordel røren i begge formene.
Stek på 180ºC i cirka 20-25 minutter.
Avkjøl i formen i 10 minutter, snu kakene, ta bort bakepapiret og la det avkjøles helt på rist.
Slik gjør du; ostekrem
Smelt sjokolade og smør over et vannbad.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i cirka5 minutter.
Lag kaffe, klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem inn i den varme kaffen slik at de blir helt oppløst.
Ha kremosten i en stor bolle og visp den lett med en håndvisp til den er klumpfri og jevn.
Visp den smeltede sjokolade- og smørblandingen inn i kremosten sammen med alle eggeplommene, kaffe- og gelatinblandingen, vaniljeekstrakt og salt. Ikke visp mer enn nødvendig, bare til alt er godt blandet.
Pisk eggehvitene uten sukker til du har en stivt skum.
Tilsett en ss.sukker omgangen, pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
Vend de stivpiskede eggehvitene inn i sjokoladeblandingen
Slik setter du sammen kaken
Legg den første kakebunnen på en brett som passer i kjøleskapet. Jeg legger en silikonmatte under, men bruk gjerne bakepapir.
Dynk med karamellsaus (cirka 3-4 ss) som du finner oppskriften påher, og du kan se video her hvordan du lager karamell.
Dryss over med salte peanøtter.
Jeg bruker en sjokoladefolie rundt første kakebunnen og setter en justerbar ring rundt dette.
Hell så i halvparten av sjokolade-ostekremen, og gjenta en gang til.
Jeg satt på en ekstra sjokoladefolie, så moussen kan gå over selve kakeringen,og gir en litt større kake.
Om du ikke har det hjemme, bruk en kakeform med en høy kant istedenfor.
Sett formen i kjøleskapet til fyllet har stivnet. (Det tar cirka 5 timer).
En time for servering setter jeg formen i fryseren, det gjør at det blir perfekte kakestykker når du skjærer opp.
Håper det smaker!