Sjokoladebløtkake

Sjokoladebløtkake

Sjokolade, bringebær og krem i en skjønn og smaksrik forening blir aldri feil.

Christopher Sjuve
90 minutter
Dessert

Ingredienser

4 stk

egg

2 dl

sukker

3.5 ss

kakao

0.5 ss

smør

0.75 dl

kokendevann

Fyll

Glasur

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen.
Smør en springform på 24 cm i diameter. Visp tykk eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen mel, bakepulver, kakao og potetmel.
Smelt smør i kokende vann. Avkjøl litt.
Vend det tørre vekselvis med vann m/smeltet smør i eggedosisen.
Fyll røren i formen og stek kaken nede i ovnen til den er godt hevet og gjennomstekt. Prøv med kakenål.
Stekes i ovn ved 170 grader i 35–40 minutter.
Avkjøl kaken på rist. Del den i to bunner. Visp kremfløten stiv.
Legg kakebunnene sammen med syltetøy og krem mellom.
Smelt den mørke sjokoladen i fløte, avkjøl til det tykner.
Smelt den hvite sjokoladen forsiktig i vannbad.
Smør den mørke glasuren over kaken, ringle striper av hvit sjokolade over og trekk en spiss kniv gjennom for å lage et fjærlignende mønster.

Kanskje disse også frister?