Sjokoladebløtkake - Sjokolade, bringebær og krem i en skjønn og smaksrik forening blir aldri feil.
Foto: Bulls

Sjokoladebløtkake

Sjokolade, bringebær og krem i en skjønn og smaksrik forening blir aldri feil.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

4 stk egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

3,5 ss kakao

1 ss potetmel

0,5 ss smør

0,75 dl kokendevann

Fyll

3 dl kremfløte

1,5 dl bringebærsyltetøy

Glasur

50 g hvit sjokolade

4 ss kremfløte

200 g sjokolade, mørk

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen.

Smør en springform på 24 cm i diameter. Visp tykk eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen mel, bakepulver, kakao og potetmel.

Smelt smør i kokende vann. Avkjøl litt.

Vend det tørre vekselvis med vann m/smeltet smør i eggedosisen.

Fyll røren i formen og stek kaken nede i ovnen til den er godt hevet og gjennomstekt. Prøv med kakenål.

Stekes i  ovn ved 170 grader i 35–40 minutter.

Avkjøl kaken på rist. Del den i to bunner. Visp kremfløten stiv.

Legg kakebunnene sammen med syltetøy og krem mellom.

Smelt den mørke sjokoladen i fløte, avkjøl til det tykner.

Smelt den hvite sjokoladen forsiktig i vannbad.

Smør den mørke glasuren over kaken, ringle striper av hvit sjokolade over og trekk en spiss kniv gjennom for å lage et fjærlignende mønster.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Snickerskake
fav Tid: 20 min
Sjokoladecookies