Sjokoladecookies med kremost

Sjokoladecookies med kremost

Det blir cookies du kan glede deg til!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Oppskriften gir omtrent 20 stk
Sett stekeovnen på 190 grader, over- og undervarme og kle 2 stekebrett med bakepapir.
Ha smør og kremost i en miksebolle og pisk det godt sammen. Ha i sukkeret og vaniljesukkeret og pisk til det blir hvitt og luftig.
I mellomtiden hakker du opp sjokoladen og legger til side. Knus Digestivekjeksene. Jeg bruker å legge dem i en pose og rulle kjevlen over. Hell smulene over på en tallerken.
Når smør- og sukkerblandingen er ferdig, rører du inn hvetemelet med en sleiv før du til slutt rører inn sjokoladebitene. Ikke rør mer enn du akkurat trenger.
Har du en liten isskje, på 4 ½ cm i diamater, bruker du den til å scoope ut passe store mengder av deigen. Hvis ikke bruker du 2 spiseskjeer. Legg kulene over i Digestivesmulene og klapp dem til slik at halvparten av kule blir dekt av smulene.
Legg kjeksene over på stekeplaten, men kjekssmulene opp. Ha god avstand mellom kjeksene. Klapp dem litt flate med håndflaten før du steker dem – ett og ett brett – i 12–15 minutter.
La dem avkjøles på en bakerist.

Kanskje disse også frister?