Sjokoladecupcakes

Sjokoladecupcakes

Saftige cupcakes med herlig glasur.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
30 minutter
Bakverk

Ingredienser

200 g

hvetemel

60 g

kakao

1 ts

natron

0.5 ts

bakepulver

1 ts

salt

2 stk

Store egg

250 g

sukker

1 ts

Vaniljeekstrakt

170 g

majones, ikke lett

Topping

80 g

Flytende honning

2 ss

espressokaffe

400 g

hakket mørk sjokolade, 66-70 %

150 g

Usaltet smør i terninger

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 165 °C. Gjør klar to muffinsbrett med til sammen 16 muffinsformer og sett dem til side så lenge.
Sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og salt, og sett det til side.
Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt i en bolle og miks i 5 minutter på middels hastighet.
Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og miks i 5 minutter til, men nå på høy hastighet.
Skrap innsiden av bollen igjen, tilsett majones og bland den godt inn i røren.
Sikt inn melblandingen i to omganger sammen med vannet, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Fordel røren i de 16 papirformene, de skal være ¾ fulle. Bruk gjerne en middels stor iskremskje til dette, da er det enklere å få lik mengde røre i hver form.
Stek kakene på midterste rille i 20–25 minutter, avhengig av ovnen du bruker.
Sjekk med en kakepinne om de er ferdig stekt. Hvis det henger igjen røre på pinnen, trenger de noen ekstra minutter i ovnen.Avkjøles på rist.
TOPPING:SILKY GANACHE
Ha hakket sjokolade og smør i terninger i en bolle.
Varm opp fløte, honning og kaffepulver til kokepunktet, og hell den over sjokoladen i to-tre omganger.
Hver gang du heller fløte over sjokoladen, rører du godt.
La glasuren hvile til den er helt avkjølt.
Dekk til med plastfolie og la glasuren stå i romtemperatur over natten.
Denne glasurener stabil og fin, og perfekt som topping til cupcakes, kaker, som fyll, frosting og lagkaker.