Sjokoladedelice med chilibakt ananas -

Sjokoladedelice med chilibakt ananas

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Delice betyr ”saliggjørende glede”. Stekes i små ringformer 4 cm diameter og 4 cm høye eller små ildfastformer som rommer ca 1 dl. Varm stekeovnen til 100 ˚C, helst varmluft. Smør formene med litt smør og dryss dem med melis. Finhakk sjokoladen og ha i en bolle. Smelt smør og hell over sjokoladen mens du rører med en slikkepott. Det er viktig at det ikke er noen sjokoladebiter i blandingen. Er det biter igjen, varm blandingen over et vannbad til sjokoladen smelter. Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Eggehviter piskes stiv til marengs. Vend sjokoladeblandingen i eggedosis med en slikkepott. Vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene. Fyll ringene eller formene 3/4 opp og stek i ca 20 min. Det er viktig ikke å steke kakene for mye, da blir de tørre. Avkjøl kakene på kjøkkenbenken. De skal serveres romtempert. (Kakene holder seg 1 døgn i kjøleskapet. Ta dem ut av kjøleskapet 30-40 min før de skal serveres.) Ta kakene ut av ringene, eller hvelv formene over på en tallerken. Server sjokoladedelice med chilibakt ananas, pisket krem med sukker (creme chantilly) og eventuelt hippenkjeks. Chilibakt ananas: Forvarm stekeovnen til 220 ˚C. Skjær skallet av ananasen og del den på langs. Skjær ut kjernen (skal ikke brukes). Del ananaskjøttet i treninger 2x2 cm og legg i et ildfast fat. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene. Ha vaniljestang og -frø, sukker, vann og chili i en kasserolle, kok opp og hell laken over ananasen i det ildfaste fatet. Bak/stek i varm stekeovn, ca 30 min , til ananasen begynner å få farge. Vend på bitene et par ganger under stekingen. Avkjøl i romtemperatur.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Chilibakt ananas