Sjokoladedråper med mokkakrem - Server mokkakrem i nydelige sjokoladedråper du lager selv. Alternativt kan kremen fylles i ferdige sjokoladeskåler eller høye stettglass.
Foto: Synøve Dreyer

Sjokoladedråper med mokkakrem

Server mokkakrem i nydelige sjokoladedråper du lager selv. Alternativt kan kremen fylles i ferdige sjokoladeskåler eller høye stettglass.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med å lage mokkafløten. Kok opp fløten og hell i mokkabønner. La det småkoke i 2-3 minutter. Sil og avkjøl fløten under plast. Pisk eggeplommer luftige. Bløt gelatinplatene og smelt dem i ørlite vann. Stivpisk eggehviter med sukker. Bland sammen den kalde mokkafløten med den andre fløten og pisk det nesten stivt. Rør inn konjakk, de piskede eggeplommene, frøene fra vaniljestangen og smeltet gelatin. Vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt. Fyll små sjokoladeformer/dråper og avkjøl i kjøleskap.

Sjokoladedråper

Smelt sjokolade i vannbad, og avkjøl litt. Skjær strimler av stive overheadsark med en tapetkniv ca. 4 cm høye. Stryk smeltet sjokolade på stimlene med en stekespade og bøy dem til en ”dråpe”fest med binders. Sett dråpen på en plate (gjerne med et overheadsark under), fyll opp med moussen og avkjøl dem. Fjern forsiktig overheadsarkene og pynt med kirsebær og et lite dryss med melis.

Tips

Du kan også fylle moussen i ferdige sjokoladeskåler eller i høye stetteglass. Pynt med sjokoladeflak.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.