Sjokoladedråper med mokkakrem

Sjokoladedråper med mokkakrem

Server mokkakrem i nydelige sjokoladedråper du lager selv. Alternativt kan kremen fylles i ferdige sjokoladeskåler eller høye stettglass.

Christopher Sjuve
30 minutter
Dessert

Ingredienser

Mokkakrem

3 pl

gelatin

3 stk

eggehvite

50 g

sukker

1 ss

cognac

Mokkafløte

50 g

sukker

Sjokoladedråper

Slik gjør du det:

Start med å lage mokkafløten. Kok opp fløten og hell i mokkabønner. La det småkoke i 2-3 minutter. Sil og avkjøl fløten under plast. Pisk eggeplommer luftige. Bløt gelatinplatene og smelt dem i ørlite vann. Stivpisk eggehviter med sukker. Bland sammen den kalde mokkafløten med den andre fløten og pisk det nesten stivt. Rør inn konjakk, de piskede eggeplommene, frøene fra vaniljestangen og smeltet gelatin. Vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt. Fyll små sjokoladeformer/dråper og avkjøl i kjøleskap.
Sjokoladedråper
Smelt sjokolade i vannbad, og avkjøl litt. Skjær strimler av stive overheadsark med en tapetkniv ca. 4 cm høye. Stryk smeltet sjokolade på stimlene med en stekespade og bøy dem til en ”dråpe”fest med binders. Sett dråpen på en plate (gjerne med et overheadsark under), fyll opp med moussen og avkjøl dem. Fjern forsiktig overheadsarkene og pynt med kirsebær og et lite dryss med melis.
Tips
Du kan også fylle moussen i ferdige sjokoladeskåler eller i høye stetteglass. Pynt med sjokoladeflak.