Slik gjør du det:
Formen jeg har brukt er 18 cm i diamenter. Dekk bunnen med bakepapir og smør kantene med smør.
Bunnen
Hakk den hvite sjokoladen i biter, ønsket størrelse.
Alt, foruten den hvite sjokoladen, kjøres til en kakerøre i en foodprosessor. Grisete, raskt og effektivt.
Rør inn den hakkede hvite sjokoladen i røra og fordel røra i kakeformen. Stekes på 180 grader i ca. 20 minutter.
Bunnen blir klissete som brownie, så jeg anbefaler å drysse litt kakao over kakefatet før du setter bunnen på.
Karamellen
Sukker, kremfløte og smør has i en stekepanne og putres til karamellkonsistens. Ta pannen av varmen og rør inn den hvite sjokoladen til den har smeltet.
Sjokoladekremen
Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk kremfløten luftig. Rør inn eggeplommen i kremen. Ha litt av kremen i en bolle og rør inn litt og litt av den litt avkjølte (ikke kald) sjokoladen. Bland deretter dette med resten av kremen.
Stekt hvit sjokolade
Sjokoladen stekes på 130 grader i ca. 10 – 15 minutter. Pass på. Sjokoladen blir mørkere inni enn utenpå. Mørkere sjokolade = mer karamellsmak.
Kaken toppes med bringebær og sitronmelisse før servering.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.