Sjokoladeflak med bringebær og appelsin - Sjokolade med en ny vri!
Foto: Foto: Svein Brimi

Sjokoladeflak med bringebær og appelsin

Sjokolade med en ny vri!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Tørk bringebærene natten over på en bakepapirkledd stekeplate i ovn på 60° (eller gjør det på dagtid). Når bringebærene er tørre, legg dem i en pose og bruk baksiden av en sleiv til å knuse bærene i mindre biter.

Vask appelsinen godt. Skjær av skallet på appelsinen og skjær det opp i ca. 1 cm tykke strimler. Ha appelsinskallet i en kjele med tykk bunn.

Kok appelsinskallet tre ganger i vann (ha i vann og kok opp og gjenta 2 ganger).

Tilsett vann og sukker til sukkerlaken i kjelen og kok opp sammen med appelsinskallet. La dette småkoke i 2–3 timer. Vannet skal da nesten ha kokt inn helt og appelsinskallet skal være mykt, blankt og seigt av laken. Avkjøl og sett kjelen i kjøleskapet til neste dag.

Ta appelsinskallstrimlene fra hverandre og kutt dem opp i små biter.

Kle en langpanneform med bakepapir eller plastfolie. Smelt sjokoladen over vannbad og hell den over i formen. Dryss over bringebær og appelsinbiter.

La det stivne i kjøleskap.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Vingelé med bær