Sjokoladefondant med banyulssaus

Sjokoladefondant med banyulssaus

Oppskrift av: Rune Pal
60 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Fondant betyr at kaken er "smeltet" i midten, og denne desserten er manges favoritt med sin flytende varme sjokoladekjerne. 1. Hakk sjokoladen og smøret i små biter og ha det i en blandebolle. 2. Sett bollen i vannbad. Varm vannet forsiktig opp og rør hele tiden, til du har en flytende og blank saus. 3. Rør sukker og egg sammen. Blandingen skal ikke bli luftig - du skal bare røre, ikke piske. 4. Bland sjokoladeblandingen og eggeblandingen raskt sammen. 5. Sikt i melet og rør det kjapt inn. 6. Smør formene med et tynt lag med smør. Fordel litt mel i formene slik at de er dekket innvendig. Bank ut det overflødige melet. 7. Ha blandingen i formene og fyll opp til ca ½ cm under kanten. 8. La formene stå en time til kjøling. 9. Stek dem i ovnen i 7 minutter på 200 grader. La formene stå i et halvt minutt før du tar ut fondantene. Banyulssaus 1. Kok opp vinen med de tørkede fruktene. La det koke forsiktig i 4 minutter. 2. Kjøl sausen ned før bruk. Den skal være litt seig, som lett sirup. Tips: Hvis det er vanskelig å få tak i banyls, kan man bytte den ut med en vin fra nabodistriktet, Maury, eller en portvin. Vinen: Banyuls er en vin som passer perfekt til sjokoladedesserter. Grunnen er at den er både søt og alkoholsterk, med et lite bitterpreg som harmonerer perfekt med sjokolade. Det samme gjelder for maury og til en viss grad portvin. Du anbefales å bruke samme vin i glasset som i sausen. Oppskriften er hentet fra "Helt chef" av Rune Pal og Christer Berens (Schibsted Forlagene 2006)

Kanskje disse også frister?