Sjokoladekake med hjemmelaget daim-iskrem - Hvem sier vel nei takk til denne herligheten? Mmmm...
Foto: Manuela Kjeilen

Sjokoladekake med hjemmelaget daim-iskrem

Hvem sier vel nei takk til denne herligheten? Mmmm...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Sjokoladekake

200 g mørk sjokolade

45 g usaltet smør

6 stk store egg (skill eggehvite og plommen)

225 g sukker

1 ss vaniljeekstrakt

1 ts espresso kaffepulver

Daim-iskrem

4 stk eggeplommer

2 stk egg

250 g melis

1 ts sterk kaffe

1 ts vaniljeekstrakt

5 dl pisket kremfløte

150 g daim

Annonse

Slik gjør du det:

Sjokoladekake

Begynn med å smelte sjokolade og smør sammen over et vannbad, og sett det til siden så lenge.

Pisk sammen eggeplommene med sukker og vanilje og tilsett eventuelt espressopulver.

Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og miks det videre i ett minutt til. Sett til side.

Pisk eggehvitene i en annen bolle.

Vend den piskende marengsen i sjokoladerøren i flere omganger.

Hell det i en form på 23 cm som du har dekket med bakepapir og sprayet.

Sett det hele i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 35-40 minutter.

Mens kaken står i ovnen lager du deilig Daim-iskrem.

Daim-iskrem

Begynn med å finmale Daim-godteri.

Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vanilje til det er blir en fin eggedosis.

Vend i pisket kremfløte med en slikkepott.

Ha i Daim-godteri.

Vend det forsiktig inn.

Hell det i en boks som har et tett lokk.

Sett den i fryseren i minst 5 timer.

Når kaken er ferdig stekt, server kake med iskrem ved siden av og deilig smeltet sjokolade.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.