Sjokoladekake med mandler (Julia Childs favorittkake)

Sjokoladekake med mandler (Julia Childs favorittkake)

Dette er en Julia Childs berømte sjokoladekake. Den skal være litt myk i midten og er et lite eventyr.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 175 grader.
Mål opp alle ingrediensene.
Begynn med å smøre en kakeform med smør. Dryss over mel. Pass på at hele formen dekkes av melet og kast det som er overflødig.
Smelt sjokolade og rom i vannbad (Sett en kjele eller skål i en annen kjele med nesten kokende vann). Pisk sukker og smør til det blir luftig (smøret bør være bløtt, varm eventuelt opp bollen du pisker i med litt varmt vann og tørk den før du begynner å piske).
Bland eggeplommene godt sammen og ha dem i bollen.
Pisk eggehvitene, 1 ss sukker og salt sammen til det blir stivt. Bland smeltet sjokolade, mandler, det pisket sukkersmøret. Ha også i mandelektrakt (kan utelates).
Vend inn 1/3 av eggehvitene. Da blir røren luftigere. Sikt inn litt av melet og fortsett alternere mellom å sikte inn mel og vende inn eggehvitene. Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Den skal fortsatt være ørlite grann sjelven når du tar den ut av ovnen. La kaken avkjøles på rist.
La en kniv gå rundt langs kanten av kake for å løsne den fra formen. Gjør det samme under formen. Hvelv den ut på serveringsfatet.
Glasur
Smelt sjokolade og rom i vannbad. Ha i smøret og rør godt rundt. Fyll en bolle med vann og is. Ha bollen med sjokoladen over isvannet (for å kjøle ned sjokoladeblandingen) og rør rundt til konsistensen blir tykk og fin til å smøre utover kaken. Pynt med skiver av mandler som du presser på glasuren.
Denne oppskriften er basert på den sjokolkadekaken Julia Child kalte Queen of Sheba.

Kanskje disse også frister?