Sjokoladekake med ristede pekannøtter

Sjokoladekake med ristede pekannøtter

Sjokoladekake med sjokoladeglasur og ristede pekannøtter er det vel ingen som sier nei til?

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Sjokoladekake med pekannøtter - del 1

225 g

Usaltet smør

60 g

kakao

3 ss

Matolje

225 ml

vann

Del 2

400 g

sukker

220 g

mel

1 ts

natron

125 ml

rømme

2 stk

egg

1 ts

Vaniljeekstrakt

Sjokoladeglasur

115 g

smør

30 g

kakao

75 ml

melk

2 ts

Vaniljeekstrakt

330 g

melis

Slik gjør du det:

Del 1
Smelt smør.Tilsett kakao, matolje og vann, og kok det opp i 30 sekunder. 
Avkjøl og sett det til side så lenge.
Del 2
Bland sukker, mel, natron og salt godt sammen. I en annenbolle blandes rømme, egg og vanilje godt sammen.
Hell alt over i mel- og sukkerblandingen.
Hell det hele i en langpanne, og stek i midten av ovnen på 190 grader i cirka 30 minutter.
Glasur
Smelt smør og tilsett de resterende ingrediensene. La det koke opp, og la det boble 30 sekunderm
Med en gang langpannekaken kommer ut av ovnen heller dudet over kaken.
La den stå noen minutter før du drysser over ristede pekannøtter.
Legg 75 gram pekannøtter på et stekebrett, og setter det i en ovn på 180 grader i ca.20 min. Hakker så nøttene i biter og legger dem på toppen av sjokoladeglasuren.
Skjær i passende biter og nyt!