Sjokoladekake med solbær - I denne oppskriften er det brukt malte mandler som mel. Derfor er denne kaken både fantastisk god og egner seg ypperlig for de som har melallergi.
Foto: Eva Brænd

Sjokoladekake med solbær

I denne oppskriften er det brukt malte mandler som mel. Derfor er denne kaken både fantastisk god og egner seg ypperlig for de som har melallergi.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 150 grader. Pisk fem eggeplommer og en hel egghvite med sukker. Spar de fire eggehvitene til senere. Smelt smør og sjokolade i vannbad. Avkjøl sjokoladeblandingen, og bland det i eggemassen. Tilsett mandelmelet og vend solbærsyltetøyet i. Pisk de fire eggehvitene stive og vend dem raskt, men forsiktig i. Hell straks massen i en smurt, melet springform og bak kaken i 50 minutter på 150 grader. Solbærsaus: Kok opp solbærsaft/solbærlikør sammen med sukker. Pisk sammen eggeplommene. Hell den varme laken i eggeplommene under kraftig pisking. Pisk til kremen er kald. Rør forsiktig inn crème fraiche, gjerne slik at kremen får en marmorert effekt.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.