Sjokoladekake med to sorter nøtter

Sjokoladekake med to sorter nøtter

Oppskrift av: Jamie Oliver
90 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Dette er verdens beste kake med sjokolade og nøtter! Og dagen etter burde du prøve å smuldre opp kakerestene over iskrem og dryppe litt espresso på det hele. Jeg steker alltid denne kaken i en springform, eller porsjonsvis i små kakeformer, men du kan egentlig bruke enhver velsmurt og melstrødd kakeform. Legg bakepapir i en kakeform (diameter 22-24 cm for 8 porsjoner), smør bunn og sider, og strø deretter med mel. Ha nøttene i en food processor og finmal dem. Deretter har du i sjokolade og kakaopulver og kjører i 30 sekunder, slik at sjokoladen blir delt i småbiter. Sett det til side i en egen bolle. Ha smør og sukker i food processoren og pisk til det er lyst og luftig. Så tilsetter du eggeplommene en om gangen. Deretter blander du inn sjokolade og nøtter. I en annen bolle pisker du eggehvitene med en klype salt til det danner seg stive topper. Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokolade-, smør- og nøtteblandingen. Hell alt i formen, og stek ved 190 °C i ca. 1 time. Se etter om kaken er ferdig ved å stikke en cocktailpinne eller spissen av en kniv i den i 5 sekunder - når du tar den ut, skal det ikke være noe kakerøre på den. Server kaken med pisket krem, iskrem eller crème fraîche.