Sjokoladekake med tre lag - Her får du oppskriften på Manuelas favorittsjokoladekake.
Foto: Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Sjokoladekake med tre lag

Her får du oppskriften på Manuelas favorittsjokoladekake.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Sjokoladekake (grunnoppskrift):

250 ml sterk kaffe

85 g kakaopulver

140 ml rømme

335 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts natron

0,5 ts salt

285 g usaltet smør

340 g sukker

200 g brunt sukker

4 stk egg

2 ts vaniljeekstrakt

Karamellsaus:

225 g sukker

65 ml vann

250 ml kremfløte

1 ts vaniljeekstrakt

1 klype salt (kan sløyfes)

Karamellfrosting:

450 g mørk sjokolade

450 g usaltet smør

  karamellsaus

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 160 °C.

Spray tre like store former med matfett, legg bakepapir i bunnen og spray igjen.

Jeg bruker runde former med en diameter på 20 cm, men du kan også bruke en 28 eller 32 cm form. Da må du dele kaken i tre deler etter steking.

Lag sterk kaffe og bland den godt sammen med kakao og rømme i en bolle. Sett bollen til side inntil videre.

Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt minst 2–3 ganger.

Miks smøret i en mikserbolle i ca. 7 minutter, til det blir helt fluffy og nesten hvitt på farge.

Tilsett så sukker og brunt sukker, og miks det videre i noen minutter til. Tilsett så ett egg om gangen, og til slutt vaniljeekstrakten.

Tilsett mel/kakao-blandingen og kaffeblandingen i to omganger.

Fordel røren i formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter.

Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en trepinne i den. Hvis pinnen er tørr når du drar den ut, er kaken ferdig. Hvis ikke, lar du den stå noen minutter til.

Avkjøl kakebunnene etter steking.

Karamellsaus: Hell sukker og vann og eventuelt  salt i en liten kjele, sett det på middels varme og rør i det til du ser at sukkeret er oppløst.

Skru så opp varmen til det høyeste, nå skal man ikke røre i den mer.

Når du ser at sukker vann har fått en fin karamellfarge, ta den av komfyren og hell forsiktig i vanilje og kremfløte.

La det bruse opp og ikke rør i den for du ser at det ikke bruser opp lengre, sett det tilbake på komfyren og bare bland det godt sammen i ca. 1 minutt.

Karamellfrosting: Ha sjokoladen i en mikserbolle og hell over den varme karamellen. Miks dette sammen til blandingen avkjøles.

Bre en fjerdedel av frostingen over hver av de to første bunnene, og resten rundt og oppå kaken.

Med en skje lages en sirkler på toppen av kaken, det gjør du lettest ved å sette kaken på et snurrebrett. Hold en skje i midten av kaken og snu brettet rundt mens du skyver skjeen utover slik at sirklene blir større og større. Når skjeen nærmer seg kanten løfter du vekk skjeen.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.