Sjokoladekjeks med peanøtt-frosting - Disse kjeksene inneholder mye sjokolade!
Foto: Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Sjokoladekjeks med peanøtt-frosting

Disse kjeksene inneholder mye sjokolade!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Finn frem alle ingrediensene du trenger for å lage disse supergode kjeksene.

Ha 200 g sjokolade sammen med 40 g smør i en bolle og sett det over en kjele med kokende vann.

La sjokoladen og smøret smelte helt.

Rør godt i det hele tiden, og når du ser at alt er smeltet fjerner du kjelen fra komfyren.

La sjokoladen hvile mens du fortsetter med resterende ingredienser.

Ta frem egg, sukker og vaniljeekstrakt.

Miks det godt sammen i cirka 15 minutter.

Etter 15 minutter er eggedosisen fluffy og klar.

På tide å tilsette resterende ingredienser.

Vend melet forsiktig inn til å begynne med.

Videre tilsetter du resterende (150 g) sjokolade og sjokolade/smør-blandingen.

Bland det forsiktig sammen.

Sett nedtelling på 10 minutter, for denne røra skal nemlig stå i romtemperatur i 10 minutter slik at den blir litt fastere.

Etter 1o minutter er røra mye fastere, og det er på tide å steke kjeksene i ovnen.

Ta cirka 1 ss med røre per kjeks.

Ha litt avstand mellom kjeksene på stekebrettet.

Stek dem i cirka 8-10 minutter på 180 C.

La kjeksene hvile i minst 20-30 minutter slik at de blir litt fastere.

Peanøttsmør-frosting:

Finn fram alle ingrediensene du trenger til denne frostingen. (Bra om smøret er mykt).

Hell alle ingredienser unntatt kremfløten i mikserbollen.

Miks det hele godt sammen til det fluffy.

Når det er fluffy og lyst i fargen tilsettes kremfløt. Miks det hele godt sammen.

Ferdig!

Fordel cirka 1 ss peanut butter frosting per kjeks, eller mer om ønskelig.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.