Sjokolademousse med bringebærpunch - Deilig sjokolademousse med en spennende lakrisvri!
Foto: Manuela Kjeilen

Sjokolademousse med bringebærpunch

Deilig sjokolademousse med en spennende lakrisvri!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt sjokoladen over et vannbad og avkjøl.

Ha eggeplommene i en miksebolle, gjør klar vispen og sett det til side så lenge.

Varm opp sukker og vann i en liten kjele og la det koke til sukkerlaken er 120 °C.

Begynn å vispe eggeplommene når sukkertermometeret viser 110 °C. Når det viser 120 °C tømmer du sukkerlaken over i bollen med eggeplommene i en tynn stråle.

Visp videre i 3 minutter, eller til blandingen har tyknet og blitt litt avkjølt.

Pisk kremfløten halvstiv.

Hell den smeltede og avkjølte sjokoladen over i eggedosisen. Det er viktig at eggeplommene og sjokoladen har samme temperatur, ellers stivner sjokoladen.

Tilsett kremfløten og miks det godt sammen. Hvis du har en blender er det enda bedre å bruke en slik, da blir bladingen enda mer smooth og miksingen går raskere.

Hell sjokolademoussen rett over i porsjonsglass, eller legg den lagvis med bringebærpunch.

Når sukkervannet er klart, heller du det over bringebærene i blenderen. Tilsett sitronsaft og kjør maskinen til blandingen er jevn.

Hvis du foretrekker jordbær kan du gjerne bruke jordbær i stedet for bringebær.

Sjokolademoussen kan du fordele lagvis med bringebærpunchen i små porsjonsglass

PS: de jeg bruker her er ikke så små... the more the better, sier jeg bare.

Det er nok til 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store glass du bruker.

Jeg legger først et lag med sjokolademousse, så litt deilig bringebærpunch, og deretter et dryss med lakrispulver. Så fortsetter man lagvis.

Legg gjerne noen bringebær på toppen om du vil.

Skulle du ikke like lakris kan pulveret selvsagt utelates.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Bringebærsoufflé