Sjokolademoussekake med aprikos

Sjokolademoussekake med aprikos

Christopher Sjuve
1440 minutter
Kake

Ingredienser

Bunn

4 stk

eggehvite

125 g

sukker

Mørk sjokolademousse

25 g

sukker

2 ss

cognac

4 pl

gelatin

Glasur

Aprikoser

7 stk

aprikos

6 ss

sukker

0.25 ts

safran

Slik gjør du det:

Bunn: Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett sukker og siktet mel. Finhakk hasselnøttene i en hurtighakker og bland disse i. Ha røren i en springform (24 centimeter). Stek bunnen ved 180 ºC i ca 15 minutter. Avkjøl. Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake. Mørk sjokolademousse: Kok opp eggeplommer, sukker og 1/5 av fløten. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden. Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme massen og rør godt. Avkjøl massen litt. I mellomtiden bløter og smelter du gelatinen. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og cognac. Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet. Glasur: Smelt sjokoladen og smøret i en bolle i vannbad. Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøle litt, og hell så over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet før du skjærer stykker av kaken. Aprikoser: Ha alle ingrediensene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens. Avkjøl, og anrett på tallerkenen med kaken, og bruk sirupen som saus. Server med sitronsorbet eller vaniljeis.

Kanskje disse også frister?