Sjokolademoussekake - Sjokolademousse og kake i ett?! Ubeskrivelig digg!
Foto: Svein Brimi

Sjokolademoussekake

Sjokolademousse og kake i ett?! Ubeskrivelig digg!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smør og avkjøl det litt.

Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver.

Ha smøret i eggedosisen og vend forsiktig inn det tørre.

Ha røren i en springform med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovn ved 175° i ca. 30–35 min, den skal være litt bløt i midten.

Avkjøl kakebunnen i formen.

Ta bunnen ut av formen og sett på et fat.

Vask kakeringen og sett den over kaken.

Bre vaniljekrem over kakebunnen.

Sjokolademousse:

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad.

Pisk fløte til krem.

Stivpisk eggehviter.

Pisk eggeplommer og melis luftig.

Bland inn smeltet sjokolade i eggedosisen.

Vend inn den piskede kremen og vend til slutt inn eggehvitene.

Ha moussen over kaken og sett kjølig 2–3 timer.

Pynt kaken med konfekt eller friske bær. 

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Sjokoladekake