Sjokoladepai med bær

Sjokoladepai med bær

Christopher Sjuve
240 minutter
Form og pai

Ingredienser

4 porsjoner

Paibunn:

3.5 dl

hvetemel

60 g

smør

1.5 dl

magerkesam

3 ss

sukker

Fyll:

1 dl

sukker

1 dl

h-melk

1 stk

egg

2 ss

sukker

300 g

kesam

Slik gjør du det:

Paibunn: Bland ingrediensene til bunnen i en foodprocessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter. Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i ovnen ved 190 ºC i 15 minutter. Avkjøles. Fyll: Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen fra varmen og la de utbløtte gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett visping. Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.

Kanskje disse også frister?