Sjokoladepai med bær -
Foto: Aina Hole

Sjokoladepai med bær

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

Paibunn:

3,5 dl hvetemel

60 g smør

1,5 dl magerkesam

3 ss sukker

Fyll:

4 stk gelatinplate

1 dl sukker

1 dl h-melk

150 g sjokolade, mørk(ca 70 %)

2 ts pulverkaffe

1 stk egg

2 ss sukker

300 g kesam

300 g vaniljeyoghurt

Annonse

Slik gjør du det:

Paibunn: Bland ingrediensene til bunnen i en foodprocessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter. Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i ovnen ved 190 ºC i 15 minutter. Avkjøles. Fyll: Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen fra varmen og la de utbløtte gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett visping. Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Sjokoladeterte