Sjokoladepai

Sjokoladepai

Nydelig pai fylt med verdens beste sjokoladefyll!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

Sjokoladefyll

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

Pynt

50 g

pekannøtter eller valnøtter

Melisdryss

Slik gjør du det:

Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en food processor. Sett deigen kaldt i 1/2 time.
Trykk deigen ut i en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør forsiktig i sjokoladen når den er smeltet.
Ha sjokoladen i en bolle sammen med egg, sukker, sirup og smeltet smør. Rør alt sammen til en jevn røre og fyll den i paiskallet.
Sett paien på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader og stek i 35-40 minutter. Legg på halve nøtter til pynt etter ca 15 minutter, slik at de ikke faller ned i sjokoladefyllet.
Paien kan gjerne lages dagen før servering.