Sjokoladeparfait med sitruslikør - Sjokolade og sitrus smaker veldig godt sammen, fordi sitrussyren på en fin måte balanserer syren i sjokolade. Litt krydder gir parfaiten enda en smaksdimensjon.
Foto: Petter Berg

Sjokoladeparfait med sitruslikør

Sjokolade og sitrus smaker veldig godt sammen, fordi sitrussyren på en fin måte balanserer syren i sjokolade. Litt krydder gir parfaiten enda en smaksdimensjon.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

(8 porsjoner) Finhakk sjokolade og smelt den i vannbad eller i mikrobølgeovn. Pisk sukker, Grand Marnier og eggeplommer til stiv eggedosis. Pisk kremfløten til en myk krem. Vend eggedosisen inn i den smeltede sjokoladen og bland det godt sammen med en håndvisp. Vend i halvparten av kremen med en slikkepott. Vend til slutt inn resten av kremen. Fyll parfaiten i kremmerhusene (eller annen egnet form) og la den stå minst 3 timer i fryseren. Server gjerne parfaiten med friske bær eller en appelsinsaus. Tips: Bildet viser parfaiten laget i kremmerhus slik at den får kjegleform. Klipp 4 overheadpapir (plast) i to, diagonalt, slik at du får trekanter. Form dem til kremmerhus og tape dem sammen. Sett dem med spissen ned i bolle med sukker slik at de står støtt. Sett så til innfrysing med sjokoladeparfaiten i. Du kan drysse de ferdige kjeglene med kakao før servering for å få en fløyelsaktig overflate. 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?