Sjokoladeplate med nøtter og blomster

Sjokoladeplate med nøtter og blomster

Om du roser sjokolade vil folk rose deg. Dette er desserten alle elsker, men få har smakt.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Konfekt

Ingredienser

4 porsjoner

  • 100 g

    hasselnøtter
  • 400 g

    kokesjokolade, mørk
  • Kandisert frukt
  • krystalliserte roseblader
  • havsalt
  • Slik gjør du det:

    Forvarm ovnen til 180 grader. Bak hasselnøttene i 15-20 minutter. Følg med så de ikke brenner seg. Rist litt på brettet innimellom. (Du kan også riste hassenøttene i en tørr stekepanna.)
    Smelt kokesjokolade så forsiktig du klarer. Bruk helst vannbad. Rør så lite du klarer, bare dytt sjokoladebitene som ikke er smeltet ned i den smeltede underveis.
    Legg bakepapir i en form. Hell i sjokoladen. Hakk nøttene og strø dem over. Strø også over kandisert frukt, roseblader og litt havsalt. La det stivne - gjerne i kjøleskap.
    Roseblader: Se link til oppskrift nedenfor. (Roseblader er spiselige og du krystalliserer dem ved å pensle med eggehvite og dyppe i sukker og lar det tørke over natta.)

    Kanskje disse også frister?